SABIES QUE...

LA LEUCÈMIA INFANTIL

Resultat d'imatges per a "leucèmia infantil viquipedia"

La leucèmia és un càncer a la sang o medul·la òssia i és caracteritzat per una proliferació anormal ( producció per multiplicació ) de cèl·lules sanguínies, normalment globus blancs ( leucòcits ). La leucèmia és un terme ampli que cobreix un espectre de malalties; i forma part del grup, fins i tot més ampli, dels anomenats càncers hematològics.

Hi ha dos tipus de leucèmia:

Leucèmia aguda: es caracteritza per l’augment ràpid de cèl·lules sanguínies immadures. Aquest augment fa que la medul·la òssia sigui incapaç de produir cèl·lules sanguínies sanes.

Leucèmia crònica: es caracteritza per l’excessiva proliferació de cèl·lules sanguínies relativament madures, però encara anormals. L’evolució és de mesos a anys, les cèl·lules es produeixen en una proporció més alta que les cèl·lules normals, ocasionant molts leucòcits anormals a la sang.

Símptomes:

  1. Una manca de plaquetes a la sang, que són importants en el procés de coagulació de la sang, poden dur fàcilment a la producció de blaus, sagnant excessiu ( en la menstruació, per exemple ), el desenvolupament de petites hemorràgies.
  2. Els glòbuls blancs, que estan involucrats en la lluita contra els patògens, poden estar disminuïts o disfuncionals. Això comporta una immunodeficiència dels pacients, presentant infeccions freqüents, que van des de l’amigdalitis, aftes a la boca, diarrea, pneumònia o altres infeccions oportunistes, en perill de la vida.

Bibliografia: Per fer aquesta notícia he buscat la informació a moltes fonts de Google però la que més m’ha ajudat ha sigut; https://ca.wikipedia.org/wiki/Leuc%C3%A8mia

DAVID MERLY

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s