DOLÇ i SALAT

ESPAGUETIS A LA BOLONYESA

Ingredients per a la recepta

  • 400g d’espaguetis
  • 1 ceba
  • 2 pastanagues
  • 1 fulla d’api
  • 250g de carn picada de vedella i / o de porc
  • 500g de tomàquet natural triturat ( o 7 sencers) sempre sense la pell
  • 1/2 got de vi negre o blanc
  • 1/4 de got de llet
  • 1 culleradeta d’orenga
  • sal i pebre
  • oli d’oliva

Elaboració de la recepta

  1. Preparem la salsa. En una paella gran posem un rajolí d’oli d’oliva i afegim l’api, la ceba i la pastanaga picats molt fi. Salpebrem i cuinem a foc suau durant uns 10 minuts
  2. Quan s’hagi estovat una mica, vam pujar una mica el foc i afegim la carn picada. Li tirem la seva part de sal i pebre i amb una cullera de pal, anem aixafant i tallant-la, de tal manera que ens quedi després ben solta, i dispersa per tota la salsa.
  3. Quan la carn hagi agafat color, afegim el tomàquet i la culleradeta d’orenga. Deixem cuinar uns 5 minuts més
  4. Ara, anem afegir el vi i després la llet. El vi pot ser negre o blanc, a la teva elecció. La llet li va a donar un toc de cremositat extra.
  5. Deixem cuinar a foc mitjà fins que ens quedi una salsa molt densa. Uns 45 minuts. Aquesta salsa originalment és així però si no la vols tan espessa, pots deixar-la una mica menys de temps…
  6. 10 minuts abans que la salsa estigui cuinada, preparem els espaguetis. En un recipient més aviat alt posem abundant aigua i un grapadet de sal. Quan estigui en ebullició fiquem els espaguetis i els deixem cuinar fins que estiguin al dente. Al voltant de 10 minuts. Després escorrem l’aigua i servim immediatament els espaguetis, amb unes cullerades tde la salsa bolonyesa sobre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s